Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Π.Θ.



Πρίν από 25 χρόνια άνοιξε στο Α.Π.Θ. ο εργολαβικός θεσμός.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιοι εργολάβοι που παίρνουν κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού (;) με εργολαβία την καθαριότητα, την φύλαξη, τους κηπουρούς και άλλες ειδικότητες βάζοντας ένα πολύ σημαντικό ποσό στην τσέπη
τους.
Το Α.Π.Θ. σαν δημόσιο ίδρυμα έχει να κάνει προσλήψεις από το 1987. Έτσι και στις γραμματείες απορροφήθηκαν εργαζόμενοι του εργολάβου. Με τον καιρό και αντικαθιστώντας τους μόνιμους υπαλλήλους το 87% του Α.Π.Θ. λειτουργεί με εργολαβικούς.
Με την κρίση και την ελλειμματική χρηματοδότηση φθάσαμε στο σημείο να μην πληρώνονται οι εργολαβικοί υπάλληλοι για μήνες και να μην υπάρχει καν κωδικός για την συνέχιση της απασχόλησης τους.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 850 απλήρωτοι εργαζόμενοι, 850 οικογένειες στο δρόμο.
Μετά τη γνωστοποίηση της Πρυτανείας του Α.Π.Θ. ότι θα προβεί σε παύση πληρωμών στους εργολαβικούς υπαλλήλους από τον Σεπτέμβριο του 2012 – λόγω συνεχούς μειώσεων των κονδυλίων προς αυτό – αλλά και της μη έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Παιδείας θα καταγγείλει τις Συμβάσεις με τους εργολάβους.
Πρόταση μας είναι η θεσμοθετημένη εξασφάλιση εργασίας των εργολαβικών υπαλλήλων με κέρδος τουλάχιστον της τάξης του 30% για το ελληνικό δημόσιο.
Από τις παραπάνω γνωστοποιήσεις γίνεται κατανοητό ότι επιτείνεται το καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας για τους 850 εργαζόμενους στις εργολαβίες Α.Π.Θ.
Γι’ αυτό οι εργολαβικοί υπάλληλοι αποφασίσαμε από τη Δευτέρα 24-09-2012 εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και επ’ αόριστον αποκλεισμό του Κτιρίου Διοίκησης και αν δε λυθεί το πρόβλημά μας να κλιμακώσουμε περαιτέρω τις κινητοποιήσεις μας  

ΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

OI ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ

Πληροφορίες για τις κινητοποιήσεις των εργολαβικών υπαλλήλων στο eyauth@blogspot.com